You are here
Home > Diverse > FOTO: Cursa bărcilor din cutii de bere

FOTO: Cursa bărcilor din cutii de bere

beer can regatta
beer can regatta
Bucuria e cuvantul de ordine la aceste curse

În orașul Darwin, din Australia, are loc anual, din 1974 încoace, o cursă inedită, dar și foarte folositoare pentru mediul înconjurător.

Este vorba de o cursă a bărcilor construite exclusiv din cutii de bere! Adică acele recipiente care se golesc foarte rapid, mai ales pe căldură, dar care apoi îmbolnăvesc pământul, ele rămânând în aceeași stare sute de ani… Ei bine, probabil deloc întâmplător și poate tocmai a trage un semnal de alarmă, austalienii au inventat această cursă a bărcilor de acest gen. Singura condiție a fost ca la capitolul materiale de  constructii să fie trecute doar doze de bere. Și, cum inventivitata este foarte mare, produsul finit a fost extrem de atractiv.

O să vă invit să vedeți mai jos câteva exemple, nu înainte de a vă spune că Beer Can Regatta a avut prima ediție în 1974. De atunci, numărul participanților la cursa din Darwin a crescut constant. Chiar dacă probabil nu ați mai fost pe acolo, o să vă spun că sportivii și bărcile lor trebuie să vâslească de la Mindl Beach până la o geamandură din ocean, apoi să revină pe plajă. Evident, învingător e cel care trece primul linia de sosire.

Iată mai jos imagini din această cursă.

beer can regatta
Fiecare concurent ajuta cu ce poate

 

beer can regatta
Piratii, calare pe cutii de bere

 

beer can regatta
O barca arata ca o poarta de fotbal

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top