You are here
Home > Diverse > Inedit > Top 3 cele mai ciudate sporturi din lume

Top 3 cele mai ciudate sporturi din lume

regata bostanilor caiac canoe
regata bostanilor caiac canoe
Regata Bostanilor in desfasurare

În lume, sporturile sunt tradiționale și… neconvenționale. Acestea din urmă se regăsesc fie în interiorul unor comunități, fiind moștenite din generație în generație, fie sunt inventate de oameni cu idei originale și care au un instinct de conservare ceva mai puțin dezvoltat.

În continuare vă voi prezenta 3 dintre cele mai ciudate sporturi de pe planetă.

1. Mingea de foc.

Este un fel de fotbal care se joacă în Indonezia. Singura deosebire este mingea nu este din cauciuc – acolo sărăcia este foarte mare, familiile neavând bani nici pentru Instalații sanitare, sau orice alte beneficii ale vieții moderne fără de care noi nici nu putem trăi. În lipsa mingei de cauciuc, copiii se joacă fotbal cu o minge din coajă de cocos, trecută însă prin foc. Adică folosesc o minge de foc, cum se și numește jocul (Fireball soccer). Portarii nu au mănuși, iar jocul se termină când mingea arde de tot, adică în 10 – 15 minute. Mai neplăcut este dacă cineva șutează în tribune…

Fireball Soccer
Imagini din timpul unui meci de Fireball Soccer

 

2. Regata bostanilor

Anual în unele orașe din SUA se organizează regata bostanilor. Practic. pe un lac se organizează o cursă între echipaje de o singură persoană, care vâslește de zor dintr-un… bostan. E chiar surprinzător, pentru că habar n-aveam că un bostan poate pluti atât de mult și de bine. Evident, învingător e cel care trece primul linia de sosire și el este, timp de un an, ”Bostanul șef”.

regata bostanilor caiac canoe
Regata Bostanilor in desfasurare

 

 3. Cursa dronelor.

Este una dintre cele mai recente competiții apărute. După cum îi spune și numele, este vorba de o cursă a dronelor. Acestea trebuie să treacă pe un anumit traseu piloții săi fiind echipați, la sol, cu ochelari de la Google, astfel încât să poată vedea în timp real totul ca și cum s-ar afla la bordul dronei. Chiar dacă par niște jucării, dronele sunt niște jucării tare scumpe, prețul uneia performante putând ajunge și la 20.000 de euro.

drona in zbor
Una din drone, in timpul concursului

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top