You are here
Home > Jocurile Olimpice > S-a rescris istoria: primul aur olimpic din istoria statului Kosovo a venit la judo

S-a rescris istoria: primul aur olimpic din istoria statului Kosovo a venit la judo

kelmendi kosovo judo
kelmendi kosovo judo
Kelmendi e prima campioana olimpica din istoria Kosovo

În cadrul concursului de judo de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro s-a rescris istoria: avem primul aur olimpic din istoria statului Kosovo.Dublă campioană mondială în 2013 şi 2014, Majlinda Kelmendi (25 de ani) a învins-o în finala categoriei 52 de kilograme pe italianca Odette Giuffrida (21 ani). Acesta e primul aur olimpic din istoria statului Kosovo.

Kelmendi a fost şi portdrapel al Kosovo la festivitatea de deschidere, iar în urmă cu patru ani a participat la JO pentru Albania.

Comitetul Internaţional Olimpic a acceptat Kosovo ca membru în 2014. Statul Kosovo este reprezentat de opt sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio.

Kosovo şi-a proclamat independenţa faţă de sârbi în 2008, iar noul stat nu este încă recunoscut de către Belgrad. Tocmai de aceea, guvernul sârb le-a recomandat sportivilor din Serbia să se retragă de la ceremoniile de decernare a medaliilor de la Jocurile Olimpice în cazul în care pe podium se vor afla şi kosovari. Ministrul sârb al Sporturilor, Vanja Udovicic, a declarat duminică, pentru site-ul oficial al televiziunii naţionale din Serbia, că decizia finală este a sportivilor. Udovicic a precizat că guvernul a făcut doar o recomandare şi a adăugat că problema este una complexă.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top