You are here
Home > Jocurile Olimpice > Jocurile Olimpice: Tiberiu Dolniceanu, Mălina Călugăreanu, dublu Tecău/ Mergea și naționala de handbal, punctele de atracție ale zilei. Iata programul complet al românilor azi, la Rio de Janeiro

Jocurile Olimpice: Tiberiu Dolniceanu, Mălina Călugăreanu, dublu Tecău/ Mergea și naționala de handbal, punctele de atracție ale zilei. Iata programul complet al românilor azi, la Rio de Janeiro

valentina ardean elisei
valentina ardean elisei
Valentina Ardean Elisei in actiune

Ne așteaptă o zi cu adevărat plină de emoții la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Avem trei categorii de șanse: la medalii, la finale și la menținerea șanselor.

Cele mai interesante puncte din programul unei zile încărcate pentru delegația românilor sunt următoarele: naționala de handbal va juca în etapa a treia contra Muntenegrului, într-un meci al codașelor, în care echipa care învinge păstrează șanse de calificare în sferturi, iar cea care pierde poate continua distracția începută în satul olimpic. Meciul începe la ora 17.40.

La tenis, Florin Mergea și Horia Tecău vor juca, în jurul orei 21.00, în semifinalele probei de dublu. O victorie le-ar asigura o medalie, o înfrângere i-ar duce în finala pentru bronz.

Și scrima revine în prim-plan. Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la ultimele trei ediții ale Campionatelor Mondiale, va intra în cursa pentru medalii în cursul serii, finala fiind programată spre dimineață, în jurul orei 2.30

De asemenea, tot azi intră în concurs singura floretistă calificată la Rio, Mălina Călugăreanu. Fără antrenor, fără sparring partner, ea s-a antrenat cum a putut de la sosirea în satul olimpic, iar azi încearcă să producă marea surpriză. Proba ei începe la ora 14.30 și se va termina în jurul miezului nopții.

De asemenea, tot azi avem emoții la canotaj, cu trei semifinale cu participare românească, inclusiv a bărcii de 8+1, la natație, cu mezina lotului, Iulia Dascăl (13 ani și 11 luni) la startul probei de 100 m liber.

Iată, în mare, programul românilor. Prestațiilor lor vor putea fi văzute la TVR

Canotaj, ora 14.30 – Laura Oprea/Mădălina Bereş- dublu rame, semifinale

Scrimă, ora 14.30 – Mălina Călugăreanu – floretă individual, calificări

Canotaj, ora 14.50 – Ionela Lehaci/Gianina Beleagă – dublu vâsle categorie uşoară, semifinale

Canotaj, ora 15.50 – Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Adelina Bogus, Ioana Strungaru, Laura Oprea, Iuliana Popa, Mihaela Petrilă, Mădălina Bereş, Daniela Druncea – opt rame cu cârmaci, recalificări

Nataţie, ora 16.04 – Iulia Dascăl – 100 metri liber, serii

Tenis, ora 21.00 – Horia Tecău/Florin Mergea – dublu masculin – semifinale

Tenis, ora 00.00 – dublu mixt; Irina Begu/ Horia Tecău cu Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot şi Monica Niculescu/Florin Mergea versus Carla Suarez Navarro/David Ferrer.

Handbal, ora 17.30 – Meciul România – Muntenegru – faza grupelor

Haltere, ora 18.30 – Florina Hulpan – categoria 69 kg, finala

Scrimă, ora 18.45 – Tiberiu Dolniceanu – sabie individual, calificări

Scrimă, ora 23.00 – Mălina Călugăreanu – floretă individual, semifinale şi finale

Scrimă, ora 00.30 – Tiberiu Dolniceanu – sabie individual, semifinale şi finale

Haltere, ora 01.00 – Dumitru Captari – categoria 77 kg, finala

Nataţie, ora 04.12 – Iulia Dascăl – 100 metri liber, semifinale

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top