You are here
Home > Diverse > Inedit > Albert Saritov scrie istorie pentru România: e primul sportiv naturalizat medaliat olimpic!

Albert Saritov scrie istorie pentru România: e primul sportiv naturalizat medaliat olimpic!

saritov lupte romania
saritov lupte romania
Albert Saritov a scris istorie pentru Romania

În chiar ultima zi a Jocurilor Olimpice, delegația României a cucerit ultima medalie la această ediție a competiției. Și a fost o medalie istorică.Luptătorul naturalizat Albert Saritov a cucerit medalia de bronz la categoria 97 de kilograme din cadrul concursului de lupte libere de la Jocurile Olimpice, aceasta fiind a cincea medalie pentru România la Rio.

Saritov e primul sportiv naturalizat care a urcat pe podiumul olimpic reprezentând România la o ediţie a Jocurilor Olimpice. El s-a impus prin superioritate, scor 10-0, în finala pentru bronz cu georgianul Elizbar Odikadze.

Saritov, în vârstă de 30 de ani, e de origine cecenă și a obținut cetățenia română în luna aprilie 2016. El a fost vicecampion mondial în 2011 pe când reprezenta Rusia.

În total, la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, delegația României a obținut cinci medalii. În afara bronzului lui Saritov, românii au mai obținut un aur, prin echipa de spadă, un argint, la tenis dublu masculin, și alte două de bronz, prin echipajul de 8+1 și prin halterofilul Gabriel Sâncrăian.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top