You are here
Home > Alte sporturi > Canotaj > CANOTAJ: România, campioană mondială la juniori la patru rame masculin

CANOTAJ: România, campioană mondială la juniori la patru rame masculin

canotaj campioni mondiali juniori
canotaj campioni mondiali juniori
Campionii mondiali, alaturi de antrenorul lor

Performanţă excepţională pentru canotajul românesc la Campionatul Mondial de juniori de la Rotterdam. echipajul de patru rame masculin a cucerit medalia de aur!

Echipajul de patru rame masculin al României a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori de la Rotterdam. Echipajul nostru, format din Ştefan Constantin Berariu, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Cosmin Pascari şi Constantin Cristi Hîrgău a dominat copios cursa de 2.000 de metri, pe care a încheiat-o cu timpul de 5:58.85 minute, cucerind medalia de aur. Podiumul a fost completat de Marea Britanie (6:03.71) şi Germania (6:09.30).

La puţin timp după încheierea premierii, forul internaţional de profil a anunţat că echipajul românesc este primul care a coborât sub şase minute în această probă.

”Este un nou record mondial. Sigur că este o mare bucurie, din păcate nu am văzut cursa, fiind angrenată într-un alt eveniment, dar îi felicit pe băieţi şi mai pot spune că au demonstrat că avem bază, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a-i duce până la seniori, la marile competiţii. Pot să-i asigur că nimic nu se compară cu a fi pe podium şi a-ţi cânta imnul şi atunci. Au demonstrat că se poate, bravo lor, mai ales că despre canotajul masculin românesc nu prea puteam spune că străluceşte atât de frumos ca acum”, a declarat, pentru News.ro, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

Tot la Rotterdam s-a desfăşurat, până vineri, şi Campionatul Mondial de tineret, la care România a obţinut două medalii: argint la patru rame feminin (Iuliana Buhuş, Ana Maria Simion, Mădălina Hegheş şi Diana Mihai) şi bronz la dublu vâsle feminin (Ioana Vrînceanu şi Viviana Iuliana Bejinariu).

Iată câteva imagini cu campionii mondiali, fotografii postate pe pagina de Facebook a Federatiei Romane de Canotaj.

canotaj campioni mondiali juniori
Campionii mondiali, pe podiumul de premiereRomanii au devenit campioni mondiali de juniori

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top