You are here
Home > Alte sporturi > Box > Box: 7 români în sferturile Europeanului de cadeți de la Râmnicu Vâlcea. Alți doi tricolori au deja asigurat bronzul

Box: 7 români în sferturile Europeanului de cadeți de la Râmnicu Vâlcea. Alți doi tricolori au deja asigurat bronzul

samuel roman box
samuel roman box
Samuel Roman a fost invins la puncte

Campionatul European de box pentru cadeți de la Râmnicu Vâlcea a ajuns în faza sferturilor de finală. Sâmbătă, pe cele două ringuri instalate în Sala Sporturilor Traian sunt programate 73 de meciuri în două gale (de la orele 15:00 și 18:30), un adevărat maraton încărcat de adrenalină și emoții. Învingătorii vor avea locul asigurat pe podiumul de premiere. Învinșii nu vor rămâne decât cu experiența acumulată la prima lor mare competiție de obiectiv.

În malaxorul emoțiilor vor intra și șapte pugiliști români, toți aflați la un singur pas de medalii. Cei ce vor ieși învingători din ring se vor alătura celor doi deja medaliați tricolori, beneficiari ai unor înscrieri mai puțin numeroase la categoriile lor de greutate. Ștefan Panaitescu (80 kg) și Albert Ionuț Potoceanu (105 kg) sunt deja în semifinale și au cel puțin asigurat bronzul.
Cea mai consistentă prezență în sferturile de finală este cea a Rusiei, care a venit cu echipă completă de boxeri, 20, și nu a suferit nicio înfrângere în primele patru zile de întreceri.

Programul românilor în sferturile de finală

43 kg: Eusebiu Tîrzoman – Arnas Kazakevicius (Lituania)

44,5 kg: Marco Antonio Manea – Aleksa Petrovic (Serbia)

56 kg: Andrei Musteț – Akul Avetisyan (Armenia)

59 kg: Sebastian Trandafir – Kama Begyan (Armenia)

68 kg: Florin Alexandru Năstruț – Antonio Grabic (Croația)

76 kg: Daniel Dumitru – David Karolyi (Ungaria)

90 kg: Dragoș Constantin Guzga – Celik Burak (Turcia)

Donații pentru boxerii români ce vor urca pe podiumul de premiere

Federația Română de Box trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar. Fără finanțare de la MTS, forul condus de Vasile Cîtea a fost nevoit să se bazeze pe forțe proprii și pe sprijinul primăriei Rm. Vâlcea pentru a organiza Europeanul de cadeți. În aceste condiții, despre stimulente financiare pentru sportivi nu poate fi vorba. Totuși, oamenii de box nu au rămas indiferenți la această situație. Viorel Sima, oficial desemnat de EUBC ca manager al competiției, a anunțat că își donează diurna de la forul european, aproximativ 1.000 de euro, pentru sportivii români care vor urca pe podiumul de premiere. Aceeași sumă a anunțat că o va oferi și președintele Comitetului Local de Organizare, Cătălin Udubașa. Ambii au lansat și o provocare: ” Lista pentru donații rămâne deschisă”.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top