You are here
Home > Alte sporturi > Box > BOX: Daniel Dumitru, campion european al cadeţilor. România a obţinut 7 medalii la Europene

BOX: Daniel Dumitru, campion european al cadeţilor. România a obţinut 7 medalii la Europene

daniel dumitru box
daniel dumitru box
Daniel Dumitru e campion european

Daniel Dumitru a câştigat medalia de aur a categoriei 76 de kilograme la Campionatele Europene de box pentru cadeţi de la Râmnicu Vâlcea. România a încheiat competiţia cu un palmares de o medalie de aur, una de argint şi cinci de bronz.

Daniel Dumitru, în vârstă de 14 ani, sportiv descoperit de antrenorul Marcel Sârba şi antrenat la lot de Robert Băeatu, Titi Tudor şi Marius Băluţă, l-a învins în finală pe rusul Valeri Tadtaev. La această categorie de vârstă, România mai cucerise în istorie o singură medalie de aur prin James Cheregi, în 2007.

În gala finală a mai boxat şi supergreul (105 kg) Ionuţ Albert Potoceanu. Sportivul de la Bacău, unde este antrenat de Relu Auraş, a ierdut la puncte finala cu ucraineanul Dmitro Beniukh.Medalii de bronz au obţinut Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteţ (56 kg), Ştefan Panaitescu (80 kg) şi Dragoş Constantin Guzga (90 kg).

”Sunt foarte fericit. Am încheiat Europeanul cu un rezultat foarte bun, în pofida aşteptărilor cu care am pornit iniţial, pentru că eram un pic dezbrăcaţi, de răzleţi. Nu ştiam exact potenţialul echipei. Din fericire şi sportivii şi antrenorii s-au mobilizat foarte bine, am reuşit să facem o echipă omogenă, grupată. Fiecare şi-a văzut de ceea ce avea de făcut, fiecare a contribuit cu ce a putut şi a ieşit un rezultat excelent. Copiii au văzut cum este să evoluezi într-o astfel de competiţie, cu adversari foarte bine pregătiţi. Eu personal îmi doresc din toată inima ca antrenorii care au fost aici să tragă învăţămintele necesare, să conştientizeze că boxul începe la o vârstă destul de fragedă. Aş vrea să le transmit şi părinţilor că boxul nu este un sport periculos şi ce s-a văzut aici este relevant. Mănuşi protecţioniste, căşti… este o scrimă în care câştigă cel care este mai inteligent şi îşi atinge de mai multe ori adversarul. Mulţumesc autorităţilor locale, Consiliului local şi primarului Mircia Gutău pentru tot sprijinul acordat, celorlalte ţări care au fost alături de noi, echipei din federaţie, voluntarilor şi tuturor celor care au contribuit la bunul mers al competiţiei. Eu consider că a fost un european reuşit”, a declarat preşedintele FR Box, Vasile Cîtea.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top