You are here
Home > Alte sporturi > Box > BOX: Doi români luptă azi pentru aur la Europenele de cadeți de la Râmnicu Vâlcea. Alți 5 au luat bronzul

BOX: Doi români luptă azi pentru aur la Europenele de cadeți de la Râmnicu Vâlcea. Alți 5 au luat bronzul

potoceanu box finala europene
potoceanu box finala europene
Potoceanu este finalist la Europenele de cadeti

Azi avem o zi cu emoții la Campionatul European de box pentru cadeți care are loc la Râmnicu Vâlcea. Doi români vor lupta pentru titlurile continentale. Finalele încep la ora 15.00.

Craioveanul Daniel Dumitru (cat. 76 kg) s-a impus în semifinale la puncte, scor 3-2, în partida cu Borna Loncaric din Croația. Antrenat la lotul național de Robert Băeatu, Titi Tudor și Marius Băluță, iar la club de Marcel Sârba, boxerul de la CSM Craiova și-a asigurat astfel cel puțin medalia de argint. El se va bate azi pentru aur cu rusul Valeriy Tadtaev.

Cel de-al doilea român finalist este Albert Potoceanu, la categoria 105 kg. Pugilistul de la SCM Bacău) s-a impus la puncte printr-o decizie unanimă în fața ungurului Zsolt Dudas. Boxerul maghiar a fost numărat de două ori în reprizele 1 și 2. În finală, Potoceanu se va bate cu ucrcaineanul Dmytro Beniukh.Iată rezultatele celorlalți români din semifinale

44,5 kg: Marco Antonio Manea pierde puncte Viktor Boiko (Ucraina)

56 kg: Andrei Musteț pierde puncte John Liam Bielenberg (Germania)

90 kg: Dragoș Constantin Guzga pierde puncte Dzmitri Barysau (Belarus)

43 kg: Eusebiu Iulian Tîrzoman (România)  pierde puncte Barney Royston (Anglia)

80 kg: Ștefan Panaitescu (România) pierde RSC Valentin Milanov (Rusia)

Finalele sunt programate marți de la ora 15.00 la Sala Sporturilor Traian. Pugiliștii învinși în semifinale au cucerit medaliile de bronz.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top