You are here
Home > Gimnastica > Andreea Răducan este noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

Andreea Răducan este noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

andreea raducan
Andreea Raducan

Andreea Răducan este noul preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. Ea a fost aleasă cu 42 de voturi din 43 exprimate, unul fiind anulat.

Campioană mondială şi olimpică, Andreea Răducan (34 de ani) a fost singura candidată la această funcţie. Ea va avea un mandat pe patru ani. Fostul preşedinte al FRG, Adrian Stoica, care a condus Federaţia din 2006 până în 2017.

Vicepreşedinţi au fost aleşi Dan Grecu şi Maria Fumea.

Andreea este al şaselea campion olimpic aflat la conducerea unei federaţii. Alături de ea îi avem pe Nicu Vlad (haltere), Elisabeta Lipă (canotaj), Sorin Babii (tir), Camelia Potec (nataţie) şi Laura Badea (scrimă).

“Am acceptat această provocare într-un moment destul de dificil pentru gimnastica românească, un moment special pentru mine, ca femeie. Un singur om nu poate schimba un sistem. De aceea vă rog să îmi fiţi alături de mine cu tot profesionalismul de care aţi dat dovadă până acum. Gimnastica rămâne sportul cel mai medaliat din România şi, deşi acum părem cumva rătăciţi, consider că nu am uitat cum se face gimnastică de înaltă performanţă. Trebuie să fim o echipă unită, nu e loc de orgolii, pentru că, din păcate, această echipă s-a erodat din interior în ultimul timp, şi e păcat. Nu voi mai permite acuzaţii în spaţiul public şi nici exagerări, care de cele mai multe ori au fost nefondate. Sper să nu fie nevoie, dar dacă va fi nevoie, vom apela şi la justiţie, dar eu sper să nu fie cazul. De asemenea, nu voi tolera un comportament neadecvat din partea antrenorilor”, a spus Răducan în cadrul Adunării Generale.


Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top