You are here
Home > Alte sporturi > Canotaj > CANOTAJ: România, pe primul loc în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori

CANOTAJ: România, pe primul loc în clasamentul pe medalii la Mondialele de juniori

România s-a clasat pe primul loc pe natiuni la Campionatul Mondial de Juniori din Lituania, cu șase medalii: două de aur, două de argint și două de bronz.
Extraordinare rezultate obținute de România duminică, în cadrul Campionatului Mondial de Canotaj pentru juniori care a avut loc la Trakai, Lituania. Echipajele românești s-au clasat pe primul loc pe natiuni si au reușit să se întoarcă acasă cu două medalii de aur, două medalii de argint și două de bronz.
“Felicitări echipajelor noastre, staff-ului tehnic și mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă această performanță! Juniorii noștri continuă să crească zestrea de medalii pe care România le-a câștigat în acest an. Cu gândul la Campionatul Mondial de Seniori, mă bucur că juniorii noștri sunt gata să preia cu demnitate și rezultate mari responsabilitătile seniorilor” a fost mesajul transmis de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj la aflarea rezultatelor.

Aurul a fost cucerit în probele de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi și Maria Tivodariu) și patru vâsle feminin (Larisa Elena Roșu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiș, Tabita Maftei).

Medaliile de argint au fost obținute deechipajele de patru rame feminin (Ioana-Irina Acsinte, Elena-Cătălina Onciu, Geanina-Dumitrița Juncănariu și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Ștefan-Constantin Berariu și Florin-Sorin Lehaci)

În fine, pe locul 3 la aceste Mondiale au urcat echipajele de patru rame masculin (Dumitru Ciobîcă Alexandru, Nicu Iulian Chelaru, Cristian Ionuț Cojocaru și Ciprian Huc) și opt rame cu cârmaci feminin (Elena Dănuţ, Elena Cosmina Ciritel, Monica Georgiana Andron, Ioana Mădălina Moroșan, Andreea Popa, Raluca Georgiana Dinulescu, Maria Magdalena Rusu, Vasilica Alexandra Rusu, Victoria Ştefania Petreanu) .

Anul trecut, România obținuse o singură medalie de aur la Mondialele de juniori, așa că prograsul e mai mult decât evident. Și, ceea ce este foarte important, sunt semne foarte bune pentru viitoarele Jocuri Olimpice.

Pentru canotajul romanesc mai urmeaza Campionatele Europene de tineret si Campionatele Mondiale de seniori de la sfârsitul lunii septembrie.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top