You are here
Home > Gimnastica > FOTOGALERIE: Imagini cu Nadia Comăneci la Praga, unde a primit un premiu special

FOTOGALERIE: Imagini cu Nadia Comăneci la Praga, unde a primit un premiu special

Nadia Comăneci a fost invitata de onoare a Galei Premiilor Asociației Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC), care s-a ținut la Praga. Ea a primit și o distincție.
”Zeița de la Montreal” a primit un premiu pentru performanțe deosebite. Ea a fost însoțită în capitala Cehiei de soțul ei, Bart Conner. La primirea premiului, Nadia a declarat: ‘Mulțumesc foarte mult pentru această onoare extraordinară. Am discutat cu președintele CIO, Thomas Bach, care a câștigat medalia de aur în 1976 la Montreal: ‘Vă vine să credeți că a fost acum 41 de ani?’ Iar răspunsul său a fost ‘Nu spune câți ani au trecut!’ Aveam șase ani și jumătate când am intrat într-o sală de gimnastică și a fost datorită mamei mele, pentru că aveam atât de multă energie, ca orice alt copil, iar ea s-a gândit că mai bine să fac sport decât să distrug mobila și să mă lovesc. A fost bucuroasă că sala era aproape de casă, într-o perioadă în care femeile nu avea multe oportunități să facă sport. Într-un orășel din România, Onești, am făcut acest sport și am crezut că este cel mai frumos loc de pe pământ. Gimnastica mi-a oferit oportunitatea de a călători în toată lumea, la concursuri, să întâlnesc mulți oameni, printre care și pe cel care se află acum alături de mine, un campion olimpic, Bart Conner”, a declarat Nadia.

De asemenea, la Praga a fost și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. Acesta s-a întâlnit cu ceilalți președinți de comitele olimpice naționale în cadrul Adunării Generale a ANOC.
nadia comaneci praga anoc
Nadia, alaturi de sotul ei, Bart Conner, si de Mihai Covaliu, presedintele COSR

nadia comaneci anoc premiu
Nadia Comaneci, pe scena de la Praga unde a primit premiul ANOC

nadia comaneci premiu praga
Nadia Comaneci si premiul primit la Praga

nadia comaneci praga
Nadia Comaneci la Praga

nadia comaneci bart conner praga
Nadia Comaneci si sotul ei, Bart Conner, la Praga

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top