You are here
Home > Alte sporturi > Mark Selby, Judd Trump și Neil Robertson vin la Romanian Snooker Masters: șase campioni mondiali sunt pe tabloul oficial de concurs

Mark Selby, Judd Trump și Neil Robertson vin la Romanian Snooker Masters: șase campioni mondiali sunt pe tabloul oficial de concurs

snooker romanian snookers marsters

Mark Selby, Judd Trump și Neil Robertson țin capul de afiș la Romanian Snooker Masters, evenimentul primăverii care aduce elita snookerului mondial în România, în perioada 14-18 martie, la Circul Metropolitan Bucureşti.

Șase campioni mondiali, care au împreună 12 titluri supreme câștigate la Campionatul Mondial de la Crucible în ultimii 20 de ani, participă la turneul internațional organizat de către McCann Bucharest şi McCann/Thiess Events în cadrul circuitului mondial World Snooker. Doi dintre aceștia, Neil Robertson și Stuart Bingham, se vor duela încă din primul tur pe tabloul principal cu 16 poziții al turneului invitațional, pentru un loc în sferturile de finală.

Englezul Ronnie O’Sullivan și-a anunțat retragerea de la Romanian Snooker Masters, chiar înainte de efectuarea tragerii la sorți. Cvintuplul campion mondial a decis să pună punct sezonului său competițional, urmând să nu participe nici la Campionatul Mondial (21 aprilie – 7 mai).

Romanian Snooker Masters va avea la start 13 jucători din Top 16 al clasamentului mondial. Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 200.000 euro şi va premia câştigătorul cu un cec în valoare de 50.000 euro.

Tabloul complet de concurs de la Romanian Snooker Masters (numele jucătorului, poziția în clasamentul mondial, țara de origine)

Mark Selby (1, Anglia) – Liang Wenbo (18, China)

Stuart Bingham (11, Anglia) – Neil Robertson (13, Australia)

Mark Williams (7, Țara Galilor) – Ali Carter (12, Anglia)

Shaun Murphy (6, Anglia) – Stephen Maguire (19, Scoția)

John Higgins (5, Scoția) – Anthony McGill (16, Scoția)

Barry Hawkins (8, Anglia) – Ryan Day (17, Țara Galilor)

Mark Allen (9, Irlanda de Nord) – Kyren Wilson (14, Anglia)

Judd Trump (3, Anglia) – Luca Brecel (15, Belgia)

Partidele din primele două tururi, programate de miercuri până vineri, se dispută după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri. Semifinalele se vor desfăşura sâmbătă, 17 martie, după sistemul cel mai bun din 9 frame-uri, în timp ce finala de duminică se va juca în două sesiuni, cu un maxim posibil de 19 frame-uri.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Entertix şi online pe www.myticket.ro şi www.entertix.ro. Joi, 8 februarie, s-a încheiat faza de ‘pre-sale’, cu prețuri preferențiale, reduse, pentru categoriile I și VIP.

Astfel, începând de astăzi, fanii snookerului își vor putea achiziționa bilete pentru primele două zile de întreceri, miercuri și joi, 14 și 15 martie, la prețurile de 50 lei (cat. II), 110 lei (cat. I) și 160 lei (cat. VIP); vineri, 16 martie, la 60 lei (cat. II), 140 lei (cat. I) și 240 lei (cat. VIP); sâmbătă, 17 martie, la 100 lei (cat. II), 200 lei (cat. II) și 300 lei (cat. VIP), în timp ce duminică, 17 martie, biletele vor costa 140 lei (cat. II), 250 lei (cat. I) și 400 lei (cat. VIP).

Programul complet de la Romanian Snooker Masters va fi stabilit ulterior.

La precedenta vizită a circuitului mondial de snooker, capitala României s-a bucurat, în 2016, de o finală memorabilă între Judd Trump şi Ronnie O’Sullivan, câştigată de „Asul din Pachet” Trump după un meci spectaculos cu o durată de 5 ore, cu scorul de 9-8.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top