You are here
Home > Alte sporturi > SCRIMĂ: Trei medalii de bronz pentru echipele României la Europenele de cadeți

SCRIMĂ: Trei medalii de bronz pentru echipele României la Europenele de cadeți

Performanță de excepție pentru delegația României la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Soci (Rusia). Echipele de cadeți spadă feminin, sabie masculin și floretă feminin au cucerit medaliile de bronz.

În concursul echipelor de cadete la spadă, România, în formula Mihaela Leonte (CSS Quarto), Andrada Ghica (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS) și Claudia Durău (LPS Craiova), antrenoare: Marcela Mincu și Alina Ciuculescu, au cucerit bronzul după ce au învins în finala mică pe Israel, scor 44-36. Pentru a ajunge aici, fetele noastre au trecut cu 45-41 de Marea Britanie și cu 45-42 de Ucraina. În semifinale, au fost învinse cu 45-37 de Rusia.

La sabie cadeți masculin, România a cucerit bronzul după ce a trecut în finala mică, scor 45-28, de Rusia. Eroii sunt Rareș Ailinca (CSM Brașov), Andrei Păștin (CS Dinamo), Elton Dincă (CS Riposta) și Alexandru Zmău (CSM Iași). Cei patru au fost conduți de un fost mare sportiv al României, Rareș Dumitrescu, cel care, iată, acum crește noi campioni. Pentru a ajunge pe podium, românii au învins cu 45-38 Polonia, în sferturi, dupăcare au pierdut dramatic, cu 45-40, în semifinale cu Ungaria.

În fine, ziua s-a încheiat cu o nouă prezență pe podiumul european. Echipa de floretă (cadete) a învins în semifinale, cu scorul de  45-35, Letonia. Formată din Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Emilia Corbu (CSTA București), Andreea Gheorghe (CSA Steaua) și Karina Vasile (ACS Balestra) și antrenată de Florin Gheorghe, echipa noastră a dispus în primele meciuri, cu 45-19 de Turcia și cu 45-38 de Polonia, după care a pierdut în semifinale cu 45-30 în fața Rusiei.

scrima medalii bronz romania cadete
Cele trei echipe medaliate cu bronz la Campionatul European de scrima pentru cadeti (foto: FRScrimă)

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top