You are here
Home > Sporturi de echipa > Fotbal > Românul care a împărţit vestiarul cu Ronaldinho, se luptă acum pentru promovarea în Liga 1

Românul care a împărţit vestiarul cu Ronaldinho, se luptă acum pentru promovarea în Liga 1

alexandru lazar ronaldinho

După perioade petrecute la PSG, Levante, FCSB sau Viitorul, mijlocașul Alexandru Lazăr încearcă să pună umărul la ascensiunea celor de la Clinceni




Liga a doua a devenit din ce în ce mai interesantă pentru fotbaliştii care încearcă să reintre în circuit. Așa se face că nu sunt deloc întâmplătoare transferuri la echipele din eșalonul inferior ale jucătorilor cu ștate vechi în Liga 1 și nu numai.

Un exemplu elocvent îl reprezintă mutarea pe care a făcut-o în vară Alexandru Lazăr. Fotbalistul cu junioratul bifat în Franța, la PSG, și trei ani petrecuți la Levante, în Spania, a luat-o de la zero, în liga a doua. A ales echipa pregătită de Erik Lincar, Academica Clinceni.

„Am decis acum să rămân în țară și sper să terminăm cât mai sus, să ajung din nou în Liga 1. Avem un grup unit, bază de antrenament și condiții foarte bune. Lincar este antrenor foarte bun, locul din clasament i se datorează lui. Avem o relație bună cu el, organizează bine jocul”, a mărturisit mijlocașul de 26 de ani, unul dintre cei mai experimentați din lotul celor de la Clinceni.

alexandru lazar
Alexandru Lazăr este acum la Clinceni

Lazăr nu uită că primii pași în fotbalul adevărat i-a făcut la Paris Saint-Germain, acolo unde a împărțit vestiarul cu ”dințosul” Ronaldinho și portughezul care face legea la FCSB, Teixeira.

”Când eram copil am jucat la juniorii lui PSG, era în perioada cu Ronaldinho… Am fost coleg și cu Teixeira. Am și poze cu ei. Era o echipă mare atunci, dar acum s-au investit foarte mulți bani, este alt PSG. Oricum, am rămas fan, mă uit la toate meciurile lor”, explică fotbalistul de la Clinceni.

Deși a mai jucat în străinătate – 3 ani la Levante – ”ața l-a tras” tot spre țară,  și, după o scurtă experiență la FCSB și una la Viitorul, a început declinul carierei sale.




”Am avut o accidentare serioasă la genunchi după ce am ajuns la Timișoara și de atunci m-am dus în cap. Neșansa a făcut să nu mai am încerderea unui antrenor, poate și că am plecat mult afară, am dispărut din peisaj… Cert este că acum vreau să rămân cât mai mult aici, să promovez cu Clinceni”, mărturisește Alexandru Lazăr.

Fotbalistul și-a făcut planurile și spune că, ajutați un pic de noroc, cei de la Clinceni pot produce surpriza în liga secundă:”  Depinde mult viitorul nostru de cât se va investi, că din punct de vedere fotbalistic noi vom încerca să dăm totul. În funcție de locul pe care terminăm turul, vedem din iarnă cum vom continua. Sunt câteva echipe puternice în lupta pentru promovare: Hermannstadt, Călărași, poate și Chindia. Eu cred că cei de la Călărași vor promova direct. Au victorii pe bandă rulantă, antrenor cu experiență, nu e nimic întâmplător din ce se întâmplă acolo”.




Carieră Alexandru Lazăr:
1999-2013 juniori PSG
2003-2006 tineret Levante
2006-2009 tineret Steaua
2009-2011 Steaua II
2011-2014 Viitorul Constanța
2014-2016 Poli Timișoara
2016 Berceni
2016-2017 Ontinyent (liga 3 din Spania)
2017 Messina  (liga 4 din Italia)
2017 Academica Clinceni




Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top