You are here
Home > Alte sporturi > Tenis > Scandal intre Sharapova si WADA

Scandal intre Sharapova si WADA

Maria Sharapova

John Haggerty, avocatul Mariei Şarapova, a declarat că preşedintele WADA, Craig Reedie, trebuie să-şi ceară scuze în faţa jucătoarei de tenis după o afirmaţie pe care a făcut-o despre cazul de dopaj al rusoaicei.

La un simpozion al Agenţiei Mondiale Antidoping, care a avut loc luni, Craig Reedie a vorbit despre Maria Şarapova, suspendată doi ani pentru că a fost depistată pozitiv cu meldonium.

“Pentru mine, singurul element satisfăcător în cazul doamnei Maria Şarapova a fost că într-un an ea poate câştiga mai mulţi bani decât întregul buget al WADA”, a declarat Reedie.

El a făcut această referire în cadrul discursului său, în care cerea mai mulţi bani din partea guvernelor şi a posturilor TV, pentru a susţine campania WADA pentru un sport curat.

Haggerty a catalogat declaraţiile preşedintelui Agenţiei Mondiale Antidoping drept neprofesioniste, opinând că Reedie ar trebui să-şi ceară scuze în faţa Mariei Şarapova.

“Afirmaţia preşedintelui WADA este neprofesionistă. Justiţia, fie în ochii WADA sau ai unui tribunal, trebuie să fie oarbă, inclusiv oarbă cu privire la câştigurile unui sportiv. Domnul Reedie îi datorează scuze Mariei şi tuturor jucătorilor de tenis de succes, dacă nu vrea ca fanii să creadă că WADA are standarde diferite pentru jucători, în funcţie de locul în clasament şi de câştiguri”, a afirmat John Haggerty, într-un comunicat.

WADA a comentat declaraţia preşedintelui, precizând că nu are efect asupra niciunui caz de dopaj.

Post to Twitter Tweet This Post

Leave a Reply

Top